De beste Memmert voor (bijna) elke toepassing

Met Memmert toestellen wordt geanalyseerd, getest en onderzocht. Er zouden zelfs gebruikers zijn die lekkerere snacks op tafel toveren met behulp van een Memmert. De uitzonderingen bevestigen de regel en elke poging alle applicaties te beschrijven zou resulteren in een encyclopedie. Het menu applicatie werd onderverdeeld in 4 sectoren : industrie – medische – farma en food. Onder deze categorieën vindt u case studies en specifieke Memmert toestellen die gebruikt worden in deze sector. Meer case studies ?

Industrie

Gevoelige sensoren bewaren in een klimaatkamer metmaximale temperatuursafwijking van 0.2 K ? Reduceren van processtijden door vacuümdrogen? Langduurtesten met gegarandeerde parameters? Experimenten met bepaalde luchtverversing uitvoeren ? In de brochure Industrie vindt u voorbeelden van geschikte apparatuur, case studies en applicaties.

DETAILS

Medische sector

Het commitment voor kwaliteit maakt Memmert sedert de oprichting in 1947 een betrouwbare partner in de medische sector. Uiteraard is Memmert reeds jaren DIN EN ISO 13 485 gecertificeerd. In de brochure Medicine vindt u voorbeelden van geschikte apparatuur, case studies en applicaties.

DETAILS

Farma

De passie voor detail bepaalt de excellente kwaliteit van de apparatuur. Door de onvoorwaardelijke focus op de gevraagde specs en wensen van de klant, zijn Memmert- toestellen al jaren een vaste waarde in de farmaceutische industrie en life sciences. In de brochure Pharma vindt u voorbeelden van geschikte apparatuur, case studies en applicaties.

DETAILS

Food

We houden van een goede smaak. Om de uitstekende betrouwbaarheid en precisie van de Memmert incubatoren, broedstoven, droogstoven en klimaatkasten te garanderen, ontwikkelen we en maken we alle belangrijke componenten zelf. In de brochure Food leest u wat we kunnen betekenen voor de voedings-en drankenindustrie.

DETAILS

We nemen je graag mee in de boeiende wereld van Memmert-applicaties die we verzameld hebben op het user platform Atmosafe.

Meten van de diepte van carbonatie in beton

De norm DIN EN 206 gaat uit van betonconstructiedelen met een levensduur van minimaal 50 jaar. Corrosie van de stalen wapening in gewapend beton, veroorzaakt door zijn blootstelling aan CO2 (carbonatie), kan de levensduur verkorten. Holcim HüttenZement GmbH gebruikt een Memmert ICH C klimaatkamer met CO2-regeling om te weten te komen welke eigenschappen beton nodig heeft om carbonatie te minimaliseren.

 

Bepalen van de houtdichtheid in een droogoven

Het Koninklijk Museum voor Midden-Afrika (KMMA), in de Belgische gemeente Tervuren, herbergt een van 's werelds belangrijkste houtcollecties (xylarium). De houtbiologen in het AfricaMuseum gebruiken verschillende Memmert-droogovens om houtmonsters in quarantaine te plaatsen en hout te drogen om het vochtgehalte ervan te bepalen met behulp van de ovendroogmethode.